Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu

Jak karty ŽENA používat

16. 4. 2020

Karty můžete používat k nahlédnutí do svého nitra nejrůznějšími způsoby tak, jak je vám v dané chvíli příjemné a jak vám intuice napovídá. 

 

Ženy si nejčastěji intuitivně vytahují kartu z balíčku ráno, když začíná den, nebo večer před spaním, když si dopřejí chvilku ztišení a hlubšího propojení se sebou. Také však kdykoli během dne, když v sobě mají nějakou otázku a mají pocit, že se na ní chtějí spolu s kartami podívat.

 

Intuitivně vytažená (nebo podle obrázku vybraná) karta vynáší na povrch téma, které ženu v dané chvíli volá po pozornosti.

 

Každá žena v sobě má odpovědi a taky vnitřní hlas, který říká "tudy", ale přes spousty každodenních činností, přes různé převzaté vzorce, okolní očekávání a společenská "měla bys" ten vnitřní hlas někdy dostatečně silně neslyšíme.

A karty a kniha Žena jsou vytvořeny právě pro hlubší spojení s touto naší vnitřní moudrou součástí, která nás vedle hlavy a rozumových důvodů vede životem na místo a do stavu, kde můžeme být přirozené a mít pocit "ano, to je to ono, to je moje cesta, tady mám pocit naplnění".

 

Po vytažení karty mandalu chvíli pozorujte, to ve vás již téma otevírá. Pozorujte své pocity a letmé myšlenky, které přicházejí, naslouchejte svému tělu a všemu, co se ve vás odehrává.

karty-zena-v-trave-web.jpg

Potom si nalistujte kartu podle jejího čísla v knížce. Tam si přečtěte název mandaly a esenci (krátký text) tématu, které mandala představuje, a opět pozorujte, co přichází, jaké pocity a myšlenky se objeví a také jestli některá část vašeho těla nějak reaguje (radostné otevření se a pocit „ano, to je ono!!“, sevřené hrdlo, zakašlání, tíha na ramenou, zčervenání v obličeji, stažení břicha nebo naopak příjemně teploučký pocit v břiše a další a další signály).

 

Máte-li zrovna čas a chuť, v knize jsou i otázky, se kterými se můžete ponořit hlouběji do sebe a z hloubky si na otázky (nebo na některé z nich) odpovědět a spolu s tím v sobě téma v souvislostech procítit.

 

Karta se dá vytahovat buď tak, že vidíte jen zadní stranu karet, a intuitivně si vyberete tu, která vás pocitem přitahuje. Kartu si také můžete vybrat tak, že si mandaly rozložíte obrázky nahoru a ta (nebo ty), která vás jakýmkoli způsobem přitahuje, je pro danou chvíli „ta ona“.

 

Vždy si sama volíte, kolik času a do jaké hloubky se chce s kartami podívat. Je možné si jen vybrat mandaly, které vás zrovna hladí a podporují a cítíte se s nimi hezky a ty si můžete rozložit kolem sebe (na pracovní stůl, na noční stolek, do kuchyně na poličku, nástěnku... kamkoli, kde vám budou dělat radost). Jindy, když máte chuť podívat se více do hloubky, pracujte i s knížkou.

 

V knížce dále působí název mandaly, její krátký popis a otázky. Někdy stačí podívat se v knize jen na název karty a řeknete si: "Ano, vždyť já přece vím.. jen jsem ve víru dění zapomněla", někdy není odpověď tak na první pohled zřejmá a je potřeba podívat se hlouběji.

 

Pak se věnujte, máte-li na to zrovna chuť a čas, krátkému textu a také otázkám. I v případě odpovědí na otázky si sama intuitivně vybíráte, jestli půjdete otázku po otázce a budete naslouchat svému tělu, pocitům a informacím, které k vám zevnitř přicházejí nebo otázky jen přelétnete pohledem a přitáhne vás jedna věta, jedno slovo, které přinese odpověď a které je aktuální pro danou situaci.

 

Další možnosti a návrhy, jak s kartami tvořit a pracovat jsou uvedeny v knize. Semináře a ženské kruhy přinášejí mnoho dalších možností, jak knihu s kartami používat.

 

Žena spolu s knihou a kartami postupně prohlubuje propojení se svým vnitřním hlasem, intuicí i moudrostí svého těla, které se tak vedle hlavy a všech rozumných důvodů stává průvodcem.

 

Žena se tak hlouběji propojuje se svým nitrem, které cestu zná :-).

 

Každá žena je jedinečná, s jinými dary, talenty, touhami a sny, a kniha s kartami je pozváním setkat se s nimi, rozvíjet je a dovolit si je žít v každodenním životě.