Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu

PŘÍBĚH

tapky-dekuji1.jpgA jak jsem se k péči o jemnou ženskou esenci, mandalám i provázení prožitkovými semináři dostala?

 

Psal se rok 1990. Úžasná doba. Opojení nově nabytou svobodou, možnost cestovat volně do ciziny, začít podnikat nebo třeba vylétnout až do nejvyšších pater vedení nově vznikajících společností. V té době jsem ukončila studium na Vysoké škole ekonomické a tak jsem taky vyrazila.

 

Brzy jsem si však začala uvědomovat, že v sobě cítím silný rozpor. Na jedné straně obrovské možnosti uplatnění v oblasti byznysu v době, kdy se vše znovu utvářelo a na druhé straně vnitřní hlas, který říkal: "ale tvoje cesta vede jinudy.."

 

A zároveň neodbytný pocit, že mám pečovat o jemnou ženskou esenci, o jemné pojivo mezi lidmi, o ženskou tvořivost a sílu, však v jemnosti, kterému jsem v té době úplně nerozuměla. Cítila jsem, že mě to víc volá k tomu ženskému, zdánlivě obyčejnému, v každodennosti, než k dobývání met ve vnějším světě.

 

Dovolila jsem si tehdy následovat volání svého vnitřního hlasu a své duše, jakkoli nerozumné se to z vnějšku zdálo být, a odejít ze zajímavé pozice v malé mezinárodní společnosti. Měla jsem pocit, že moje místo je někde jinde. Nebylo jasné, kudy ta cesta povede, jen jsem slyšela to volání...

 

Postupně jsem se stala ženou partnerkou, maminkou dvou dětí a začala z hloubky zkoumat, jak fungují vztahy mezi lidmi a jak cestu k sobě a jednotlivé oblasti života vylaďovat. Od té doby se věnuji rozkvétání ženství a rozvíjení vztahů mezi muži a ženami.

 

O několik let později si mě skrze sny našly mandaly.  Kruhové obrazce intenzivně vstoupily do mých snů a potom se mi jako nádherně symetrické pestrobarevné pulzující kruhy začaly ukazovat i v přírodě. Když jsem je konečně začala kreslit, vůbec jsem netušila, že se jim říká mandaly.

 

Do firemního prostředí jsem se po mateřských vrátila, ale již "jen" jako lektorka firemních jazykových kurzů, kde byl prostor i pro individuální přístup, pestré metody a tvoření a také pro radost, hloubku, otevřenost a vývoj. Zároveň mi tato profese umožnila věnovat více času i sobě samé, partnerství a  mateřství a po krůčcích v sobě začít objevovat a odlupovat již nepotřebné vrstvy a vzorce, a také se věnovat rozkvétání ženství a vztahu ženy a muže v širší rovině.

 

Postupně jsem začala rozvíjet své nově objevené dary, dál malovala a kreslila mandaly, psala knihu Žena a kreslila mandala karty. A taky zkoumala, studovala, objevovala a prožívala. A

 

Prožitkové přednášky a semináře, osobní konzultace i přechodové rituály se staly dalším přirozeným krokem na mé cestě. Hlavní témata vás nepřekvapí: ladění cesty Ženy k sobě s jednotlivými oblastmi života v každodennosti, Žena a tvořivá síla, propojení s kořeny, s cykly přírody a moudrostí těla. Rozpomínání se na dávnou moudrost a její prožívání v každodenním životě.

 

 

kolaz-ruzova.jpg

 

Jak vznikaly karty Žena