Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu

MANDALY

O MANDALÁCH

mandaly-platna-2-web.jpg

 

 

Mandaly a kruhové symetrické obrazce se prolínají jednotlivými kulturami v celé historii lidstva.

 

Když MANDALY pozorujeme, kreslíme, vybarvujeme nebo si je na seminářích užíváme v dalších pestrých formách,

 

vedou nás do našeho středu, k naší přirozenosti, ke zdroji síly a k celistvosti

propojují nás s nitrem a vnitřním hlasem

učí nás být v přítomném okamžiku, naplno prožívat a hrát si

propojují nás s přírodními cykly a proměnami

♦ umožňují nám nalézt klid a spočinout ve svém nitru

umožňují nám setkat se i s tím, co je dosud ukryto v podvědomí a integrovat různé části stínu

jemně nás propojují také s tím, co nás přesahuje, co je větší než my

dostáváme se s nimi blíže ke své esenci, ke své hlubinné tvořivosti

 

 

Přijměte pozvání vydat se spolu s mandalami na cestu k hravému a hlubokému objevování sebe sama, k dobrodružné pouti do svého nitra, na cestu k sobě...

 

 

MOJE CESTA K MANDALÁM

 

 

Od mala ráda pozoruji symetrie a proměňující se tvary příromartina-s-mandalou.jpgdy.

 

Před 20 lety se v mých snech začaly čím dál častěji objevovat barevné kruhové obrazce. Později jsem je začala vidět i v přírodě. Při pohledu do středu květiny se mi před očima začaly rozvíjet nádherné symetrické pestrobarevné a pulzující kruhové obrazce poskládané z květů a lístků. Nedalo se to nijak vypnout a nevěděla jsem, co si s tím počít.

 

Jednou mě napadlo vzít do ruky pastelky a jeden z těch kruhových obrazců nakreslit na papír. Spolu s tím přišla velká úleva, radost a uvědomění, že k sobě nějak patříme, že je mám i dál kreslit. Teprve po nějaké době jsem se od přátel dozvěděla, že to, co kreslím, jsou mandaly.

 

V současné době ráda pozoruji, skládám, kreslím a maluji mandaly. Při tvoření mandal mě fascinuje ten neviditelný bod uprostřed, ze kterého vše vyvěrá, přijetí řádu a pravidelnosti a zároveň i zachycení živosti, proměn a hravosti. Nejčastěji a nejradši kreslím mandaly na ženská témata, partnerské mandaly, hravé mandaly pro radost a pohlazení dítěte v nás a mandaly na oslavu přírodních cyklů a života.

 

V roce 2012 vyšla knížka Žena se 42 prožitkovými mandala kartami (mandaly na karty se rodily 10 let) a v roce 2015 Omalovánky pro vnitřní dítě Žasnoucíma očima, ve kterých je ke každému z témat na vybarvení jak mandala, tak čtvercový obrázek. V roce 2019 vyšla knížka Žena s mandala kartami v rozšířené verzi, doplněná o další dvě karty: Něha, jemnost, láska a Cykly a proměny. Zároveň byla vydána i v angličtině

 

V SEMINÁŘÍCH ženám ráda otvírám cestu nejen k mandalám samotným, ale i k různým způsobům, jak si s nimi hrát a užívat si je v každodenním životě, jak je používat pro cestu do svého nitra, pro zvědomění vlastní vnitřní krásy a rozvíjení  hlubinné tvořivosti i svých darů a talentů v kontextu širších souvislostí. Zaměřuji se na drobné kroky v každodenním životě, na rozvíjení svého dílku v rámci daných velkých systémů a na propojení s přírodou a se Zemí.

 

O mandalách podrobněji

 

 

MANDALY V ESHOPU

 

Za každou mandalou na těchto stránkách je ručně kreslený originál, který má svůj příběh. V eshopu si můžete vedle mandala karet a omalovánek prohlédnout a koupit  i samostatné mandaly: magnetky, placky, samolepky a lamina.

 

 

 

samolepky.jpg

Autorské SAMOLEPKY pro osvěžení nejrůznějších předmětů. Můžete si s nimi ozdobit krabice, šanony, nalepit si je na notebook, na lednici nebo třeba na dopis či do přáníčka... a mohou být i milým dárkem.

Jsou stálobarevné a otěruvzdorné, pro vnitřní i venkovní použítí. Průměr mandaly je 8,5 cm.

Mandaly na samolepkách: Planeta Země, Partnerství - vzájemné zrcadlení, Propojit hlavu a srdce, Jdu cestou svého srdce, Vnitřní oheň, Tvořivost, Hojnost peníze, Vnitřní žena, Něha, jemnost, láska, Voňavá letní louka, Jabloň - cykly a proměny.

Samolepky jsou dodávány v uzavíratelném sáčku a doplněny krátkým textem, esencí mandaly.

 

 

 

magnetky-na-web-terezka-upravila.jpg MAGNETKY s mandalami

 

Magnetky se mohou stát drobnou radostí pro sebe i milým dárečkem a malou pozorností a potěšením pro druhé.

 

Průměr mandaly je 5 cm. Mandalka je dodávána v průsvitném sáčku a je doplněna krátkým textem, esencí mandaly.

 

Témata mandal na magnetkách jsou tato:

 Propojit hlavu a srdce, Voda, city, pocity, Ve spojení s divoškou, Voňavá letní louha, Jít cestou svého srdce, Pro vnitřní dítě, Kuchyňská, Hojnost, peníze, Snění v peřinkách, Informace, studium, Vnitřní žena, Čas a prostor pro sebe, Partnerství vzájemné zrcadlení, Jabloň cykly a proměny, Cesta pokračuje, kořeny dávají křídla, Tvořivost, Vnitřní oheň, vnitřní slunce, Hravost, radost, inspirace.

 

 

 

 

 

klipy-a1.jpgMANDALY V KLIP RÁMECH

 

Mandalu v klip rámu si můžete zavěsit na zeď nebo postavit na libovolné místo, kde vám bude dělat radost. Dodáváme ji totiž i s malým stojánkem.

 

Rozměry rámu jsou 20 x 20 cm, průměr mandaly cca 15 cm.

 

Antireflexní sklo, ze kterého je rám vyrobený, snižuje odrazy z okolí a vy si tak můžete mandalu užít při pohledu z více úhlů. I když přimo na ni dopadá světlo, sklo se neleskne a mandala je krásně vidět.

 

 

 

 

 

MANDALY NA PLÁTNĚ ORIGINÁLY

V současné době připravuji stránku s nabídkou originálů mandal.

 

mandaly-platna-2-web.jpg